Actieve opsporing van slaapapneu

Apneu en Werk staat voor een actieve opsporing van slaapapneu bij werknemers. Door middel van een vragenlijst wordt het risico op slaapapneu van de werknemer in kaart gebracht. Werknemers kunnen op deze site zelf de vragenlijst invullen. Wanneer er sprake is van een verhoogd of gemiddeld risico adviseren wij een afspraak te maken met de bedrijfsarts.

De bedrijfsarts zal werknemer doorverwijzen naar Apneu en Werk. In de meeste gevallen wordt al binnen 30 werkdagen het onderzoek uitgevoerd, de diagnose gesteld en de behandeling opgestart.

Monitoren van het proces: zorgregie

Tijdens het onderzoek, de diagnose en de behandeling zal de zorgregisseur van Apneu en Werk de voortgang monitoren. De zorgregisseur onderhoudt daarbij proactief contact met de werknemer. Het is belangrijk dat de werknemer de voorgeschreven behandeling gewillig volgt. Om hiervoor te zorgen vinden er tijdens de behandeling contact momenten plaats waarin eventuele vragen beantwoord kunnen worden. Daarnaast zal in tussentijdse evaluaties de voortgang en beleving van de behandeling met de werknemer besproken worden.